Medlemsmöte mars 2012

Reumatikerföreningen Trollhättan hade den 19 mars ett medlemsmöte,  som handlade om hur man kan lära sig att leva med smärta.

Stanley Sundvall från Sollebrunn, själv svårt drabbad av artros, informerade mycket pedagogiskt om hur problemen, som är individuella, varierar och går i skov. Kunskap om sjukdomen, samt träning och åter träning kan förbättra rörelseförmågan och höja livskvaliteten.

Därefter tog Nicklas Attefjord, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Trestad över, och berättade om nämndens arbete.

Patientnämnden, som man kan vända sig till om man anser sig ha fått ett dåligt bemötande inom vården, diskuterades. Uppgiften att man enligt nämndens krav om kvalitet har rätt att träffa en läkare inom sju dagar,  fick diskussionens vågor att gå höga.

Ordförande Kjell Johansson tackade de medverkande och informerade om vårens träff på Bergagården och betonade att de varma baden, som föreningen har i Sjuntorp och på Älvhögsborg, ger utmärkt och skonsam träning för den som har ont pga. t.ex. någon reumatisk diagnos.

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.