Polis Ulf Hansson

Föredrag "Brott mot äldre"

På föreningens öppna hus den 6 april var polisen inbjuden att hålla föredrag. 

Ulf Hansson från polisen arbetar som brottsoffer samordnare på polisen i Trollhättan höll ett mycket intressant föredrag.

Ulf berättade att det finns två huvud typer av brott, i bostaden/ övriga platser. 

 Han poängterade att det är viktigt att skydda sin kod när man gör ett uttag och att ALDRIG förvara koden och bankomatkortet på samma ställe. Har man otur får man inget från sitt försäkringbolag om man blir bestulen och förvarar dem på samma ställe. 

 

Hur viktigt det är att inte släppa in vem som helst i sitt hem, att alltid be om legitimation som skall innehålla foto på personen . Inte släppa in någon som man inte känner. 

 

Sen pratade Ulf om vikten av att bära sin handväska säkert. Att har man ryggsäck bör man inte ha plånbok och mobil i den, det allra säkraste är att ha sina värde saker i en liten väska/påse om halsen. 

Solveig tackade Ulf för ett intressant föredrag och överlämnade en bukett tulpaner. 

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.